Tisdag.

Ensamma hemma med jossan....... Amanda är på väg till Arlanda.
Ja inte själv då utan tillsammans med mormor och morfar, de ska hämta moster som kommer med flyg från Sydney, Australien. Såklart om hon nu är med planet. För det hade visst varit stort strömavbrott i hela Sydney igår kväll och folk hade setat fast i hissar mm och kaos på stan.
Så mamma (min mamma) visste inte om hon var med planet eller inte. Men de lär ju ringa så man får veta när de kommer hem ikväll. Blir det sent har vi bestämt att Amanda ska va hemma från dagis imorgon så hon får ta det lungt.

Amanda var förväntansfull och väldigt glad att få åka tåg till stan först med mormor.  Där skulle morfar hämta upp dem med bilen, han jobbade innan. Så nu är de väl påväg till Arlanda.
Jag stoppade ner äpple och banan i väskan som Amanda tog med sig. Där i hade hon också någon bok och en liten målarbok och några kritor. Så hon skulle ha något att göra. =)
Skojigt för Amanda att få följa med.

Här har jag satt på en diskmaskin och tvättmaskinen sedan vi kom tillbaks... Jossan och John slöar i soffan och barnkanalen är på. Men det är nästan så att jossan somnar istället. Trött tös fast hon har sovit middag.
Jaja hon får nog sova tidigt ikväll med, igår lade vi barnen så jossan sov straxt efter kl 19, och Amanda somnade själv i sin säng straxt innan halv 8 på kvällen. Bra tid.

Nu ska jag fundera ut vad vi ska äta för mat här ikväll.

Godmorgon!

Godmorgon!

Ny dag, en hel del att göra. Förbereda inför kalas. =)
Mkt att handla hem och sen städa med. Har en dotter som blir 5 imorgon fredag!!!!! Helt otroligt vad åren går fort.
Min lillplutta. =) Hon ska ha kalas för första gången på söndag också, för några tjejkompisar. Hon är ssååååååå förväntansfull. Hoppas det kommer bli roligt. Men det tror jag, o jag tror även att dessa tjejer kommer att underhålla sig själva för dem leker så bra tillsammans alla. Blir 4 st med Amanda. Lagom tycker jag.

Vi ska iväg nu och fixa endel, och jag ska klippa mig också, välbehövlig. Skulle ha klippt migi december egentligen men då vart vi sjuka, sen har tiden bara runnit iväg. O snart ser jag inget, hehe.

Igår såg jag tussilago förresten. Vårtecken om nått. =)) Man blir glad fast snön är kvar här på många ställen.

Nu måste jag fixa i årdning mig annars blir väl maken irriterad att jag itne gjort nått innan han kommer tillbaks från dagislämningen och en till grej han skulle fixa.

Ha en bra dag!

suck

Suck..

Ja så känner jag nu. Suck.
Massor att göra och ingen ork eller tid. Fy attan. Ont i hela kroppen med. Varför skulle jag få detta, hemska smärtor hela tiden nästintill, i hela kroppen. Blä. Behöver tvätta en massa och städa hela lägenheten till helgen. Orkar jag, hinner vi? Knappast, men får ta det som det blir antar jag.
Vi måste detta för att Amanda fyller 5 år på fredag. Då kommer släkten på kvällen och äter mat. På lördag kommer några vänner och gratulerar henne sen på söndag har hon kalas för några av tjejkompisarna på dagis. Hennes första kalas som hon har på så sätt, för dagiskompisar alltså.

Mkt att stå i alltså, o dessutom ska jag till doktorn imorgon eftermiddag och på torsdag förmiddag ska jag klippa mig.
Handla presenter bör vi ju hinna med att göra också.

Dessutom har maken armen i gips!! Högerarmen dessutom. Och den ska va gipsad i 3 veckor. Så det känns inte direkt som en kul och bra idé att ha kalas just nu heller. Med mkt att göra, men man måste ju och har ju bjudit alla redan också. Baka tänker jag nog strunta i. Köper nog färdigt. Hade tänkt baka bullar iaf men veta katten om tiden räcker till eller ens orken räcker till.
Mellan det måste man ta hand om sin lilla familij. Barnen som gnäller när inte pappa kan busa lika med dem som annars, en mamma som har ont i kroppen och egentligen bara vill få sova så fort som möjligt på kvällen.
Just nu känns det lite kaos. Men, på fredag är det födelsedag för äldsta dottern!!!!! Man får lida pin till helgen är över. Allt för Amandas skull. (Ska förresten beställa en plastduk med princessor på, för att ha på söndagskalaset). =)

Otroligt vad åren går, 5 år blir hon!!

Jaja nu har jag fått klaga lite iaf. =))
Sova snart sen sätta fart imorgon. Blir nog att handla present imorgon förmiddag tror jag.

Ha det!

Jisses

Men gud vad grannarna gapar och skriker, de har bråkat sen kl 23 ungefär och nu är kl tio i 1 på natten. Suck.
Igår fick vi lov att ringa på securitas också pga att de spelade för hög musik runt midnatt. Vi hörde vad et var för text i låten........ Är inte det lite väl högt då? Så brukar dem spela ofta. Tidigare idag stängde jag dörren in till vårt vardagsrum för jag blev störd av deras musik så det gick inte att vistas i vardagsrummet. Man blir ju knäpp.

Men dessa människor verkar vara lite konstiga. Har hört ett och annat om dem, från en säker källa om man säger så om ett jobb - och en av dem kom dit knarkpåverkad... denne fick såklart inte stanna kvar på jobbet mer. Usch, sånna grannar vill jag inte ha, eller iaf inte ha kontakt med. Dem har hejjat ett par gånger iaf och det kan man ju göra. Verkar vara ganska trevliga ändå när de är nyktra och så. Vilket inte verkar vara så ofta dessvärre. Unga är dem med, kanske som mig eller nått sånnt. Och det är ju trisst att det blivit på det viset med dem.
Var bättre när det bodde pensionärer där. Och det tycker alla grannar här som vi har pratat med. Suck. Kan dem inte skärpa sig blir det jobbigt att ha dem här. Alltså de gapar nu så jag hör vad dem säger. Shit.

Tidigare idag så var J på innebandy. Där så skadade han sig så han har gips nu. Om högerhanden/armen.
Men skadorna är självförvållade så.... han dunkade handen i väggen HÅRT när han blev arg på sig själv då han missade bollar när han stog i mål. Hoppas han lärt sig nu att man ska avreagera sig på annat sätt. Jag har föreslagit att han ska tex göra armhävningar eller springa typ 10 varv runt planen istället när han blir så frustrerad.
Hoppas han kommer ihåg det till nästa gång. :-)
Ja i 3 veckor ska han ha gipset. Får se vad dem säger på hans jobb, blir nog inte så lätt att göra det han jobbar med, med en gipsad arm.

Snart ska jag sova. Ska träffa vänner imorgon. Just d, Amanda var hos en kompis nästan hela dagen idag. Dem hade haft jättekul. Hon hade fått mat där också, 2 ggr + mellis. Ätit hade hon gjort med sa mamman och det brukar hon ju göra med god aptit. Denne kompis (en tjej från dagis) ska komma på Amandas kalas med så det blir nog skoj. Och sen ska hon komma hit och leka såklart också när det inte är kalas. Kul för Amanda. Glad för hennes skull att hon är populär bland kompisarna. Hoppas att det fortsätter när dem blir äldre också.
Mina barn är poppulära hos andra vuxna och barn. Och det känns bra. :-)

Nu ska jag kolla in en snabb vända på familjeliv sen sova. :)

Vet inte

Hej hej!

Vet inte vilken rubrik jag ska ha... :) Hehe..  Mitt i natten nu, så ska sova snart bara fixa mp3'n först. Fick hem den idag (fredag) efter ca 3 månaders väntan, jippii.. tog lite lång tid bara. Men nu kan jag gå promenader utan att ha tråkigt. :-D

Ungarna sover sen kl 21 ungefär. Blev lite sent för dem, men men det är iallafall lördag imorron så de gör inte så mkt.
Vi åt tacos ikväll o de va gott. Men uh va mätt man blir av det.
Vi hade egentligen tänkt at bjuda på det på kvällen när Amanda fyller år, (om en vecka) men har änddrat oss och ska nog fixa några pajer med olika fyllning. Tacos blir så kladdigt. Men gott är det. Verkligen! :-)

Idag, lördag ska vi hjälpa mina föräldrar med lite saker som är från farmors gamla lägenhet. Ska plockas ur lite till + köra endel till tippen, sen får vi hem frysen därifrån som vi fick. Blir bra.

Nej nu fixa mp4'n sen sussa.

Ha de gott!

En vecka sen

Hej hej!

Oj, har gått en vecka sen jag skrev sist. Dagarna bara försvinner tycker jag. Det är ju så härligt väder också, så ljust länge. Som nu tex, kl är halv 6 på kvällen och här är det fortfarande ljust. Börjar skymma lite, men ändå helt superskönt . Märks att våren är på väg!

Sitter  här i min ensamhet och väntar på barnen och maken som är på väg hem nu, äntligen!!
Han slutade jobbet halv 3 o skulle då hämta barnen på dagis med.
Sen skulle dom handla lite smått och sen även gå upp till hans mormor för att hjälpa henne med nått. Hm, ja det skulle tydligen gå fort men de gjorde visst inte det. Hehe.
Snart ringer väl min mamma också och vill ha hjälp med något från min farmors förra lägenhet, hon skulle nämligen ringa. Jag ska få en sån grej som man kan hänga mattor eller sånnt på och vädra/piska. Ska ha den på balkongen. Blir bra, skönt att kunna hänga ut och vädra tex filtar osv.
Jaja...

Idag va jag till doktorn igen. inget ovanligt längre vad gäller mig.
Blev sjukskrien helt nu, i minst 3 månader. Jag har fibromyalgi symtom, men samtidigt så är min sänka för hög. Och jag mår inte bra. Värk och ont i kroppen mest hela tiden.
Desssutom urinvägsinfektion. Så de fick jag medicin mot.
Ev trodde doktorn att jag har gått med det så länge att min värk kommer ifrån det, från uvi'n alltså. Kunde visst bli så om man inte kännde något av uvi'n. Ja förutom värken o det nu då, men jag menar det vanliga symtomen på det så som att man har blod i urinet, värk i magen, ont när du kissar mm.
Ja jag hoppas det blir bra bara jag får äta klart medicinen. Men man vet ju inte. Utredning pågår iaf.  Kommer att ta sin lilla tid, blir jag ej bra pga medicinen nu, så ska de skickas remisser till olika ställen på sjukhuset. O de tar ju tid. Suck.

Nej nu kommer småttingarna, äntligen!!! :)

Ha de bra.

Halt

Hej hej bloggen.

Halt. Ja det är det ute. Min man skulle iväg till jobbet nu i eftermiddag då han jobbar kväll.
Han kom antagligen försent till jobbet eftersom bilen hade fastnat och han kom inte loss pga isen under däcken, bilen spann bara, den rörde sig inte ur fläcken. Tog ca 10 minuter innan han kom loss med putt hjälp av en förbipasserande man.. ingen sand hade vi till förfogande heller, att lägga vid hjulen alltså. Hade nog varit lättare då.
Men iaf han kom iväg om än sent. Antar att han är stressad nu. Så typiskt.

Vi har varit och lämnat in våran bärbara på service idag på förmiddagen. Får se om dem hittar något fel. Just nu har jag en lånedator. Annars hade jag kännt mig handikappad, *hm*.

Ska ta och diska lite snart, blev endel disk efter att vi åt. Vi gjorde tacos till lunchen idag. Gott var det.
Ciao!

lilla tjejen

Min lilla sötnos.



Trött

Hej hej.
Har haft en dag där jag varit så himmla trött och seg. Ont i kroppen nu ikväll med. Usch, vill få ett slut på det där onda. Har haft så i över ett halvår nu. Jobbigt är det. Idag ringde läkaren igen om det, jag fick en tid till han på onsdag, då skulle han ha fått svar på alla prover som togs i förra veckan. Men det är troligen inte fibromyalgi, och det är ju bra på ett sätt, för det jag har går nog att få bot på. Enligt ett prov är sänkan inte så bra, sen visar det att det är nån form av infektion/inflammation i kroppen. Någonstans. Men var, och vad är det?

Konstigt bara att det inte märktes när jag var på infektionskliniken före jul och tog ryggmärgsvätskeprov + lite andra vanliga blodprover där. Då såg dem ju iaf att jag inte hade borrelia, men de kanske bara kollade efter just borrelian då?
Vet inte, men känns knasigt. Man vill veta vad det är nu och inte bara få olika förslag på vad det kan vara, för att senare inte vara det osv.... jaja. Sjukvården, man måste stå på sig!
Värk har jag ju och den försvinner inte, bara när jag vilar och är hemma. Fast egentligen försvinner den inte då heller men den är inte lika intensiv om jag säger så, för när jag gör något eller efter jag gjort något får jag hur ont som hälst i hela kroppen. Blir helt slut och somnar nästan på plats. Orkar inte mkt. 
Något är det ju för så var jag inte förut.

Nej usch detta är inte roligt, jag vill ju också göra saker! Vill ut i livet igen!
Idag gick jag iaf själv och hämtade barnen på dagis. Skönt att komma ut. Det blåste lite men det var inte så kallt och vårfåglarna kvittrade. Härligt! :-)

Fejsbok ;)

Hehe.. sitter uppe och kollar runt på Facebook. Tänkte kanske att min syrra skulle komma online. Hon är ju "Down under" nu. I Australien alltså. Där har hon varit i lite mer än en vecka och stannar 2 veckor till. Innan Aus var hon på Fijiöarna i 2 månader.  Mmm.. jag vill inte alls resa jag, nej då. *ironisk*
Iaf så väntar jag en stund till tror jag, ska ta o sova snart. Skulle bara kolla om hon hade nått datum till oss när hon tänkte komma hem igen och vi ska hämta henne. Hon skulle ha kollat upp det närmare igår, jaja hoppas hon mailar pappa iaf.

I påsk åker vi ev upp till fjällen, till mina föräldrars stuga. Blir nog där i 3 dagar. Vore skönt iaf, får hoppas J får ta 2 dagars semester så vi kan åka och stanna några dagar iaf, han jobbar kväll på långfredagen nämligen så det blir att åka väldigt tidigt på morgonen, tar 9 timmar att åka dit upp. Är ca 60 mil dit, ligger i närheten av Funäsdalen.
Ja det vore skönt att komma upp.
Men iofs beror det också på om jag ev har börjat en utbildning innan dess eller inte. Skriver mer om det när jag vet något.

Nu ska jag nog sussa.

Sov sött.

Blev inget igår

Hej hej.

Nä, blev ingen ny layout upplagd igår kväll. Jag orkade bara inte fortsätta. Så ska göra det ikväll istället.
Måste nämligen rensa datorn sen för den ska in på lagning. Så vill jag ha kvar det jag gjort på designen så får jag se till att lägga ut det. Ska spara endel favoritlänkar osv också ikväll, är själv så då kan jag lika gäran sitta med det.
J ska på möte i hyresgästföreningen. Han är suppleang. Så straxt ska jag slänga in kyckling i ugnen så maten är klar när han kommer hem från jobbet. Han ska iväg igen sen ju bäst att ha ätit då. Blir lite små stress men ja de gör inget.Vi, jag o barnen har ju inget att stressa till iallafall.

I helgen blir det till att flytta!
Ja inte vi då (tyvärr), men vi ska hjälpa mina föräldrar som ska hjälpa min gammla farmor att flytta till ett ålderdomshem. Blir nog bra för henne tror jag, hon gillade lägenheten iaf som hon ska ha. Sen att få mat  varje dag utan att behöva laga den är nog skönt det med. Hon är ändå 87 år så.
Och sällskap får hon ju också bara hon går utanför sin dörr typ. Underhålls lokal fanns det också + restaurang och sånnt. Blir nog perfekt. Nu innan har hon varit på rehab, men innan de bodde hon i en ganska stor 3:a 3 trappor upp utan hiss.. hon gick sällan ut.
Men det blir nog skönt som sagt, både för henne och oss i övriga familjen. Bara det att veta att hon har personal omkrng sig också dygnet runt, utifall det skulle hända något så är ju dem nära.
Ett problem mindre, lixom. (För oss). Alltså menar inte att farmor är ett problem mindre, utan själva situationen som var innan. Återstår bara att försöka få J's gammla mormor att söka sig dit också. Hon börjar också bli i behov av mer hjälp och virrig. Ganska bra pris var det med. 4000 för sjäva boendet, sen om man ville + 3000 för mat i en månad då.
Jaja, inte billigt att bli gammal heller, men om man räknar med det man får just där så är det värt det, för min gamla farmor iaf. Om man ser till helheten. Annars är nog 3000 mkt pengar för mat i en månad för en gammling.  För det är ungefär vad vi lägger ut på det.

Nej nu ska kycklingen in i ugnen! Mums.. :-)






Segt..

Hej hej!

Gud va segt internet känns. Superirriterande. J sa att vi kanske skulle köpa nån ny typ av router, för då skulle det ev gå bättre med internet till den bärbara datorn. Jaja vi får se. Känns inte som några 12 mbit iaf. (Vi har 24 men delar ut det på 2 datorer så de brukar  vara hälften var till datorerna då)..

Sitter med lite design pul i photoshop.
Kommer ev lite nytt snart, eller senare ikväll kanske. =)

Ha de gott sålänge..

Kattbesök

Hej hej..

Kväll igen. John jobbar, superskoj *not* hans kvällsveckor är dryga. Men men, man får gilla läget, fast det blir så konstiga tider. I förmiddags eller runt lunch tiden idag hände nått som inte brukar hända, hehe.
Vi fick en katt på besök. Den var jättefin och så, gosig och säkert hungrig också. Den var rätt som det var på balkongen. Vi bor 2 våningar upp så det hör inte till det vanliga. Dem kan inte hoppa upp hit om man säger så.
Jossan blev aldeles till sig, och Amanda blev rädd.

Den lyckades smita in såklart när john skulle kolla var den kunde komma ifrån, vilket håll från balkongerna.
Den hade gått på balkongräcket en bra bit iaf, för sen på ena sidan tar det s topp då nån har satt upp hårt plast för räcket, antagligen för att dem har egen katt. Så ditåt (höger) kunde den inte gå så långt, vi såg iaf ingen som var ute på sin balkong. Man ser ganska bra. På ett konstigt sätt, iaf så satte j upp katten på balkongräcket igen för att se om den gick hemmå till sig igen, men nä den hoppade ner o började klösa på en matta jag har där ute på vädring. Suck.
Jaha ja de va bara för han att gå in och stänga dörren och låta den vara där för att se om den hittade hem till sig tillslut. Och efter nån timma var katten borta från balkongräcket så då har den väl kommit på var den bodde.  

Hände en ganska rolig grej egentligen under tiden katten va på balkongen..

Amanda var väldigt avvaktande, jossan hängde i fönstret så mkt hon kunde bara för att se en skymt av katten. Rätt som det var hoppade den upp så att man såg bara dess huvud i fönstret på balkongdörren. Amanda blev så rädd så hon började grina. Hände ju snabbt så hon blev väl bara rädd när huvudet stack upp så snabbt. *fniss*
Kunde inte hålla mig för att skratta lite åt henne, men fick ju såklart trösta henne med och förklara att katter är ju inte farliga. O de vet hon ju egentligen med (hennes faster har 2 katter) men hon gillar verkligen inte katter. Hon är INGEN kattmänniska alls. Och jossan är tvärsom. Hon älskar både katter och hundar.

Jaja. Men ganska irriterande är det, för jag vill inte ha nån katt på min balkong i sommar när man har balkongdörren öppen och har blommor och dynor där. Händer det igen kommer jag att sätta upp en lapp i varje port här i huset så att den som har denna katten vet att katten smiter från balkongen. Och att dem får sätta upp något så den inte kan gå iväg.

Nej nu är det dags för potatisbullar & lingonsylt. Och rivna morötter såklart. :-)

Hej hej

Hej igen bloggen. Sitter redo för att gå och sova vilken minut som hälst.
Kännde att jag bara var tvungen att klottra lite. Inget viktigt egentligen, men behovet av att skriva av sig finns där...

Dagen blev sisådär. En dag som flöt på ganska bra. Inga större tjaffs eller nått så det var skönt. Dock stördes vi nå otroligt av våra nya "trevliga" grannar. De som flyttat in där ett äldre par tidigare bodde... vi har våra vardagsrum vägg i vägg. Vissa tider på dagen kan vi inte längre vistas i vardagsrummet - det är då grannarna spelar HÖG musik!
Vi hör musiken i hela vår lägenhet. Vi har en 4:a, eller man kan säga en 4,5:a egentligen så det är många rum att vistas i men musiken är där och retar upp ens inre frid, eller nått... suck alltså.
Ungarna skulle försöka slappna av ikväll efter badet och före kvällsmaten. De satt i soffan i vardagsrummet och kollade på barntv. Mmm... de var mer uppspelta än vanligt efter den lilla stunden, ett tag tidigare idag på dagen hörde man inte vad som sas på våran tv i vardagsrummet när grannarna spelade musik. Jisses. Musik brukar spelas här i trappuppgången där vi bor, men detta är extremt. Fler grannar har klagat på dem, J har pratat med en granne som tycker att dem nya verkar vara riktiga nötter. Åh jo... Ikväll vid 22 tiden satt jag och kollade på tv. Plötsligt smäller det till i balkongräcket vi har på sidan i vardagsrummet.... då va de nån som stog där ute och kastade för att få grannarnas uppmärksamhet, personen hade en ölburk eller dyligt som den drack ur. Dessvärre lyckades inte personen få den uppmärksamhet den ville tydligen så han gick runt till baksidan och kastade snöboll superhårt på vårat köksfönster!
Men - Nerd! Ska du väcka våra ungar eller tänkte jag superirriterat! Jag och maken min öppnade faktiskt balkongdörren och fräste åt personen i fråga! Den gick därifrån iaf. Sa inget men slutade iaf att kasta!

Ska man kasta nått för att få nåns uppmärksamhet som man känner så borde man iaf veta att man kastar på rätt fönster eller balkong! Knas, man känner irritationen stiga när dem fortsätter lixom! *pang pang pang* sent på kvällen.... va tusan, mina ungar kan ju vakna! Shit. Jag känneratt jag ganska omgående att jag inte kommer bli vän med de personerna som flyttat in där... suck varför skulle gammlingarna flytta!
Området spårar ur känns det som. Det var bra innan - faktiskt! Så känner jag iaf!

Nån mer som varit med om liknande??

Nu hoppar jag ner under täcket! Natti

Måndag

Måndag igen. Amanda o jossan är hemma f rån dagis, pga hostan. Men jag tror det inte är nån fara egentligen. Lite host attacker ibland från Amanda, men inte jossan och om man jämför med tidigare gånger Amanda haft detta så är det rätt lungt. Ingen feber heller. Får se hur hon känner sig imorgon. Hon vill ju såklart komma och leka med kompisarna på dagis. :-)
Just nu tvättar jag. Jippii... suck, hur mkt tvätt som hälst, alltid. Skulle behöva boka en tid i tvättstugan istället för att tvätta här uppe i lägenheten. Får bli nån dag.

Vi ska lämna in denna datorn nån dag nu, ganska så snart. För J ringde och pratade med dem vi köpte den av och så, och dem sa att det var bäst att lämna in den. F*n! En månad skulle det ta, cirka. Hoppas man får nån lånedator eller nått. Så ikväll ska jag sätta mig ner och spara alla länkar osv som jag absolut vill ha kvar. Fotona har J redan lagt in på en bärbar hd. Usch va mkt krångel... hoppas iaf dem kan fixa felet.

Nehej, nu är det dags för lite mellis. :-D

Äppeljuice mot hosta

Hej igen bloggen! :-)
Jaha då var det dags igen för en "mitt i nattenblogg"... jag kan det vid det här laget. hehe. Kanske borde starta en blogg som heter så, typ. Det verkar iaf som om det är min tid att blogga på.

Nåja, idag (eller igår söndag) hände inte så mkt. Amanda hostade i prinsip hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen tills vi kom på att vi skulle köpa äppeljuice till henne. Det är ett tips vi har fått från en läkare vi hade när vi bodde i Västerås. Han kunde det där med krupp hos barn, och sa att den bästa hostmedicinen är äppeljuice. Rumstempererad, inte kall direkt från kylen alltså för då hjälps det inte så mkt. Så J brassade ner till centrum och köpte 4 liter äppeljuice på Ica.
Amanda började pimpla i sig juicen så snart han kom hem och det hjälpte ju!! Efter en timma eller så så hostade hon inte mer, inte på hela eftermiddagen/kvällen. Superbra! Att vi inte kom på det tidigare lixom. Suck.
Nu sover dem små sen länge så gott och hostar inget (än iaf!). Peppar peppar!

Så typiskt att Amanda var så dålig ett tag just idag då hennes kompis ringde och frågade om Amanda ville leka.
Vi sa att dem får leka en annan dag istället. Och jag hoppas att Amanda förblir hostfri ett tag framöver nu.

Ikväll har jag haft problem med laptopen. Den stänger av sig när den blir för varm. Suck. J tror det är något med fläkten, så vi ska ringa imorron ang det. Den stängde av sig 3-4 gånger på rad när jag försökte sätta igång den igen, slutade med att jag fick öppna balkongdörren och stå med laptoppen i handen i dörröppningen för att kyla ner den. Hmmm... Inte så bra att det behövs. Datorn är ju ändå bara 6 månader... ja sen vi köpte den alltså.

Nej usch nu väntar sängen och maken i sängen.. :-D

Natt

Natt igen.. timmarna rusar iväg.
Har käkat kebabtallrik, sent som attans blev det dessvärre. Usch. Inte bra. Efter kl 22, usch usch!
Men vi hade tänkt att äta tillsammans framför tv'n när barnen somnade, så då gjorde vi det också, lite mys alltså.

Amanda somnade runt kl 22, pga hostan. Nu har hon inte hostat på ett tag dock så får hoppas hon får sova hela natten. Det behöver hon. Ska försöka få i henne c-vitamin imorron, färskpressad apelsin. Hon gillar det dock inte så supermkt, tycker det är för surt. Men det är ju väldans nyttigt. Helst med lite citron i med - färskpressad den också.

J sitter i soffan och kikar på Rambo 3. Han sa dock nyss att han skulle spela på Xbox, men han verkar ha fastnat i filmen, hihi. Grannarna bredvid har fest, det är dock ganska lungt ändå, ingen hög musik men höga röster av mkt folk har det varit en stund nu. De flyttade in nu i veckan så det är väl inflyttningsfest, typ.

Funderar på att sova snart, känner mig trött i kroppen. Gammal som man är - hehe! Snart "kärring" (30) ju. ;-)

Natti natti!


Lördag!

Lördag idag.
Det innebär innebandy på förmiddagen för denna familjen.
Sen på eftermiddagen idag åkte vi ut på landet och hälsade på vänner som bor där, med deras 3 barn, några katter och höns + tuppar då. De har en liten lantgård typ, eller vad man ska kalla det. Fint har dem iaf.
Vi blev bjudna på lite mat först, hemmagjort potatismos och korv till ungarnas glädje. :-)
Ja men det var faktiskt helt ok, godare med egengjort potatismos faktiskt. Sen glass o maränger till efterätt. Och lördagsgodis på det, till ungarna då, jag knaprade i mig några stavar morötter från middan som var kvar. Gott det med. :-)

Barnen lekte bra i några timmar. Sen kollade dem på film ett tag också, det vart lite rörigt då, men dem lugnade ner sig igen iaf och valde sen att gå ut en stund innan vi skulle åka hem.
Kom hem igen lagom till bolibompa. Hehe, sen var det lite mat igen och sen sovdags för barnen. Jossan somnade fort före kl 20 iaf. Dock är Amanda vaken ännu, men hon har hostanfall hela tiden så det är ju lite svårt att sova då.
Kruppen igen, antar jag.. vi får se hur natten blir. Hon har blivit kall antar jagn är hon varit ute. I förrgår var hon ut i bara vinterjacka o vanliga byxor och gick. Sen idag var hon ut i det också och lekte en bra stund. (Utanför där innebandyn är).
Det var nog inte bra för henne, hon är kännslig. Jossan hostar också, men inte lika mkt iaf.
Det är bara sjukdommar HELA tiden! Blir tröttsamt!!

Helg, värk, smörgåstårta mm

Åh så skönt med helg, äntligen!
Även fast jag inte gör så supermkt om dagarna just nu så är det ändå skönt med helg. :-)

Maken och barnen kom hem från jobb o dagis vid 16.30 tiden, och då var det bara att sätta igång att göra oss klara för kvällen. Jag hade dessutom glömt att slå in ett paket vi skulle ha med oss så det fick vi göra också.

När dem kom hem så hade jossan kissat ner overallen förresten... hon var utan blöjan i bilen, inte supersmart kanske när hon nästan precis börjat att träna vara utan blöja inne. Men men jag får tvätta overallen imorrn förmiddag, inte mer med det. :-) Igår hade hon kissat på sig på dagis fastän dem hade gått på pottan säkert 3-4 gånger innan dem hade gått in på en annan avdelning föratt göra något, jossan hade inte gjort nått på pottan så dem trodde ju att hon inte skulle göra något på ett tag då. Men tji fick dem, hihi... precis när de kom in dit de skulle så hade jossan kissat på sig. *ttsss*
Sen gjorde hon samma sak här hemma igår kväll också. Hm. Men det gör inte mig något, bra att hon får träna, och det är ju bara att torka upp, sen tvätta det som blir i kläder... tur vi har en egen tvättmaskin. :-D

Idag har jag inte gjort nått annat alls hemma, på dagen alltså. Var till dagis med barnen kom tillbaks hem ca kvart över 10, sen tog jag lite frukost o satt vid datan en stund. Blev bara en liten stund för jag blev så himmla slut och matt i kroppen så jag fick och vilade på sängen. Hmm..... kl va då ca 12. Jag somnade och sov till kl 16!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fatta!!!!
Helt otroligt! Kunde interiktigt förstå att kl hade blivit så mkt när jag vaknade upp med ett ryck. Fick bråttom ju.
Tog en dusch, slängde i mig lite käk, o sen kom ju famijen hem på en gång efter det. Jisses, hela dagen försvann.

Men jag antar att jag behövde den vilan då. Dels har man ju varit magsjuk. Sen så hade jag världens smärta i kroppen igår, så ont har jag aldrig haft, värkte in i benmärgen... o de gör det ju visserligen varje dag, men inte så intensivt som det gjorde igår. Så det måste vara pga värken igår som jag sov så länge idag. Helt otroligt. Hemskt vad värken ställer till med. Och det är ju anledningen också till att barnen är på dagis så som dem är också. Usch. För tillfället iaf.
Jag hade hällre förgyllt dagen på ett trevligare sätt. Om man säger så.

Trevligt fick jag/vi det iaf på kvällen idag då vi var hos mina föräldrar för att gratulera min mamma som fyllde år i onsdags. Min pappa var hemma med, han har fått komma hem helt  från sjukhuset nu, han ska bara dit på besök dagtid ett tag framöver men han behöver ej stanna där längre tider nu. Så himmla skönt!

Iaf så fick vi smörgåstårta +  lite kaffe o kaka sen. Barnen mumsade i sig mkt mat. GI smörgåstårta var det. Mkt god sådan faktiskt. Inhandlad på det lokala bageriet här. Jossan åt så mkt smörgåstårta att hon inte ville ha kaka sen. :-)
Det var vi och några till från vår familj där + goda vänner. Trevligt var det!

Kom hem runt halv 9 och då var det bums i säng för barnen.

Nu i helgen blir det innebandy, besök o kalas hos goda vänner, ev en tur till stallet för att kika på ridlektioner till Amanda.

Nu e det god natt!


Torsdag!

Hej hej!
Ja idag är det torsdag. Ytterligare en vecka har gått.. så fort det går. Hinner inte riktigt med känner jag.
Men jag säger inte nej till våren så det får gärna gå fort i veckorna just nu. :-)

Lämnade flickorna till dagis imorse. Kom dit straxt efter kl 9. Lite sent med tanke på att det var gymnastik för de äldre barnens del, och Amanda som älskar det, men hon hann med iaf en stund.
Förstår inte att man alltid ska bli sen på morgonen. Tiden räcker inte till. Som sagt. Men iaf så vi hade inte bråttom för min del, men ändå. Gympan vill jag att Amanda ska få vara med på o den är bara på torsdagar kl 9 så jag lär försöka få upp oss ännu tidigare då just på torsdagar. Annars brukar vi knalla iväg till typ 9.15 ungefär. Då är vi där vid halv 10, ganska lagom.
Idag tog jag med några extrabyxor och trosor till Josefine. Pott träning! :-)  De ställer gärna upp där åp dagis och tränar med henne när hon är där så då får man ju passa på. Hemma går deeet ganska bar med, visst händer det olyckor, men vi har nästan precis börjat så, fast hon är duktig med och har börjat säga till oftare när hon är kissnödig, INNAN hon kissat på sig. Hihi. Bra att träna inne dagtid till att börja med iaf. Amanda slutade med blöjan när hon var 2 år. Men det är ju så olika med alla barn när det gäller det där. Men vi gör ett försök helt enkelt.

Idag ska jag till doktorn kl 14. Så jag sitter hemma och funderar hur jag ska ta mig ner dit, om jag ska gå eller cykla, jag är lite feg med att cykla när det är snö och eventuell is, så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Just nu har jag himmla ont i kroppen efter promenaden till o från dagis. Min värk som ställer till det. Ont inne i lederna. Nacken är värst just nu, börjar närma sig kännslan som man har när det blir nackspärr. Usch.
Hoppas läkarna kan ge mig nån bra idé för smärtlindring. Vill egentligen inte ta så mkt mediciner, vill ju helst slippa det.

Nehej.Ska väl snart börja med lite mat så jag hinner äta innan jag måste iväg. Gör det enkelt för mig och steker lite korv o kokar mackaroner. + lite sallad till då. Enkel o snabbt att göra. Imorgon ska jag göra lite kyckling till mig, när jag inte behöver iväg nånstans efter så då kan det ju ta lite tid.
A just d, imorron kväll ska vi till mina föräldrar o äta smörgåstårta!! Mumma!!!!!! :-) Mamma fyllde år igår så de ska v i fira då. Gott, o trevligt blir det nog.

Ha de gott, nu ska jag tina korven, hehe. :-)

Sjuka familjen!

Hej hopp.

Oj va länge sedan det är som jag skrev sist. Hehe... tiden har bara runnit iväg.
De senaste veckan har vi visserligen varit sjuka hela familjen, i magsjuka(!).. så då har jag inte haft nån ork alls att blogga eller knappt varit på nätet ens.
Jag fick den värsta magsjukan av oss alla i familjen. Ska inte gå in nått mer på det men de va inte roligt. Jag har pecis ätit vanlig mat tidigare ikväll, innan ikväll var senast jag åt riktig mat i fredags kväll!
Så det är några dagar sedan. Som tur var så var vi iaf inte sjuka samma dag, vi avlöste varandra typ. Hade nog varit jobbigare om alla va sjuka exakt samtidigt.

... Idag så gjorde Josefine illa sig. Hon kommer att tappa sin tumnagel på högerhand. Pga att hon klämde sig i dörren till vardagsrummet idag. Det blödde ganska rejält. Och det såg inte fint ut så vi åkte ner till vårdcentralen med henne. Fick en tid till en distriktssköterska ganska omgående. Och hon kikade på tummen och bad även en doktor att komma in och titta på den, men allt som kunde göras nu var att linda om tummen och vänta på att nagelbandet ska läka igen och att nageln ska ramla av.
Hon ska ha det omlindat någon dag pga infektionsrisken. Sen så fick hon lite alvedon nu ikväll innan hon somnade.
Hon hade ont både i tummen och i munnen där en tand håller på att komma fram. En utav dem sista tänderna som ska fram. Stackars jossan, vad hon gnällde nu ikväll.

Ja just det, Amanda gjorde ju illa sig på dagis för någon vecka sedan då hon ramlade emot en vagn där dem ställer tallrikar och sånnt efter att dem ätit, sen får barnen hjälpa till att köra tillbaks vagnarna till köket... ja iaf så ramlade Amanda då hon sprang i full fart o samtidigt busade, så hon slog i munnen i vagnens handtag, hårt stålhandtag.... Så ena framtanden förskjöts en liten bit uppåt, och det blev lite svullet. Nu såhär nån vecka senare så är den tanden svart. Eller mörkgrå, kan man säga. Men det är typ som att det blivit blåmärke på tanden tydligen. Iaf så ska vi tillbaks till tandläkaren om en vecka för extra koll. Vi var dit dagen efter amanda gjort illa sig. Då konstaterade dem att amandas andra tänder är på väg fram, en bra bit tydligen. Så hon tappar väl kanske denna tanden snart då.  Om den är död, tanden alltså. Vi får se vad dem säger på besöket. Ska iaf skriva en skaderapport om det. Utifall det skulle bli något i framtiden så är det dokumenterat.
Hon har haft bra ont iaf, speciellt när man borstar tänderna på henne. Stackare.

Kom på att barnen var med J i måndags och klippte håret, i stan hos J's kusin. Var meningen att jag med skulle ha klippt mig men jag var ju fortfarande magsjuk då så blev bara barnen som fick klippa sig och det behövdes.
Jossan hade jättelångt hår och såg knappt någonting. =) Amanda hade också långt hår, men hennes blir ju så lockigt så det märks inte lika tydligt på henne som det gör på jossan, jossan har rakt hår.
Har fotat barnen, före och efter kort så ska lägga upp det här. =)

Nu ska jag nog sovahar blivit sent några dagar nu... som vanligt då. Jag som skulle ändra på det.
Nu skrev jag mycket igen, undrar om någon orkade läsa allt? =)

PEACE! ;D

RSS 2.0