Usch vad det är svårt

Usch vad det är svårt, att veta var man vill bo. Här eller där eller inte här eller där... ja hm usch det är jobbigt.
Vi är ute efter något annat ställe så att vi slipper bo i ett stort hyreshus med hiss och mkt folk överallt hela tiden, eller nja nästan hela tiden iallafall. Dock är människorna som bor här relativt trevliga iallafall, dem flesta iallafall.
Det är dock jobbigt på kvällar när ungdommar springer fram o tillbaks i trappen och gapar, ut och in... irriterande för en förälder som försöker att lägga sitt barn.... vore man själv (utan barn alltså) så hade det väl inte varit något man irriterat sig över antar jag.
Vi vill ha något annat ställe att bo på, typ hus. Eller radhus att hyra genom bostadsbolaget vi bor i nu, det finns med egen ingång och liten tomt, tvåvåningplan, 5 eller 4 rum o kök. Det vore ett alternativ.
Sen finns det folk som hyr ut sina egna hus för längre perioder också, några år i taget och det vore också ett alternativ för oss. Har sett endel på typ blocket.
Just nu som det är med ekonomin i landet överlag känns det osäkert att ta stort lån för att köpa bostad. Tycker vi iaf, så därför kollar vi runt efter alternativ.
Men det vi känner säkert är att vi inte vill bo kvar just här på denna adressen en längre period.

Jobbigt att fundera tycker jag, och vi tycker olika hela tiden, HM... vi har starka viljor både jag och John. Men vi ska väl lösa det tillsammans på något sätt iaf, får väl dra stickor om det hehe. ;)
Vi är iaf överens om att vi vill bort från detta hyreshus. Å det är ju bra, hehe. :)
Man måste tänka på så mkt. Suck.

Iaf så är john och amanda och kollar på brasan vid skantzsjön nu. Jossan var så trött så henne fick vi lov att lägga så hon fick sova istället, hade inte gått att ha henne med där ute. Hon var på sitt sämsta humör.
Så jag blev hemma med henne och john tog bilen dit med Amanda som sagt. Hon ville så gärna se fyrverkerierna.

Tidigare idag har barnen varit på dagis, sen har vi varit och handlat, därefter var vi på en rundtur till en liten ort där det ev finns ett bostadsalternativ för oss.. kika lite kan man göra iaf. Ikväll gjorrde vi tacos. Gott var det, men nån matro fick man inte då jossan var otroligt "jobbig", hon va så himmla trött så hon bara gnällde och bråkade. Hon somnade på stört sen efter maten och tandborstningen iaf. Undrar hur trött hon varit om hon inte hade sovit middag på dagis idag!!!???!!!!??
Tidigare i veckan somnade hon ju på golvet i vardagsrummet före kl 18, pga att hon inte ville sova middag. Denna vecka är det bara EN dag (idag) som hon har sovit på dagis. Hon vill inte sova middag längre helt enkelt så då slipper hon det, om dem nu inte märker att hon "måste" sova. Vi har pratat med dagispersonalen om det iaf.
Hon är ju ändå 2,5 år. Det är ju åldern där de brukar sluta med att sova middag. Amanda var så iaf....

Jaja nå usch va jag babblar... återkommer en annan dag, hehe ha de gott. :)

Ljust

Lite väl ljust egentligen för att ha datorn på bordet ute på balkongen... Solen bländar skärmen.
Men det är skönt ute så jag sitter här ändå en stund. Tvättar gör jag under tiden, eller inte jag men tvättmaskinen, haha.. Barnen är ute i lekparken här på gården, John är med dem där.
Nu sitter han och pratar med en granne som är jämngammal med John, micke heter grannen han är sjysst, han har en son som är ungefär som jossan, runt 2 år alltså.

Idag är det lite mer mulet än andra dagar men det är varmt ändå, ca 20 grader.  Solen kikar fram ibland.

Har varit i Köping idag, skulle till kvinnokliniken på köpings lassarett...... dock kom vi 10 minuter sent så jag fick inte komma in till doktorn. suck. men ibland kan man inte rå för hur trafiken är, det var väldigt mkt lastbilar på vägen dit, vid lunchtid med eller straxt före lunch.... Fick en ny tid iaf till den 15 maj. Egentligen skulle man bo där, i Köping alltså. Det är en trevlig mindre stad. Jag växte upp i en by utanför Köping, Munktorp heter den lilla byn... flyttade därifrån med min familj när jag började skolan. fast först var vi i Brasilien då, under tiden vi var där så flyttade dom våra grejer från huset i munktorp till hit i Hallsta. Jaja, svammel, hehe. =)
Ska nog kika runt lite däromkring efter boende iaf.

Blev inga  bilder inlagda igår här på bloggen, var för trött. Men tänkte att jag fixar det ikväll då.
Igår var jossan också väldigt trött. Hon somnade på golvet under bordet i vardagsrummet. Hann inte ens få i sig någon mat, lilltjejen då. Gick inte att få liv i henne och kl var före 6. (på kvällen)... John bar in henne till sin säng så fick hon sova trodde hon skulle vakna senare på kvällen men hon sov hela natten till kl 7 i morse.
Så imorse åt hon mkt frukost. =) 2 portioner gröt slevade hon i sig. Sen fick hon duscha för det hann vi inte göra igår då eftersom hon somnade, hon var smutsig lite varstans efter att hon varit ute o lekt.

Amanda gungar just nu... uh det är så man blir rädd... hon ska gunga så fort och högt som möjligt! Jämt! Det är visst det som gäller nu. Hehe. Hög fart! Hönsmamma som man är... suck. Får väl vända bort huvudet.=)

Ska sätta igång lite potatis snart... ha det gott.

ÄLSKAR DEM ÄNDÅ

Då var barnen på dagis. Tog tid med Amanda, hon var på vrången idag med. Undrar om det är nått trotts grejs, sätter sig emot allt man säger just nu. Tur den lilla inte är så, än! :) MEN JAG ÄLSKAR JU DEM ÄNDÅ!! Såklart, vad dem än gör så älskar man sina kottar!!!!! Eller hur?

John åkte till soptippen och kastade några gammla stolar vi hade på balkongen. Bäst att passa på när han är hemma denna veckan också. Sjukskriven fortfarande pga sitt finger han slog sönder i slutet på mars. Han gör de saker han kan iaf, inte bra att han gör för mkt kanske, men träna fingrarna måste han ju också. Imorgon skulle hans doktor ringa...

Jaja, sätta igån lite kanske. Ha en superskön dag, återkommer senare med lite bilder från helgen! :-)

Natt mot måndag

Sitter vaken fastän man egentligen borde sova. Har värk i kroppen så jag kan inte ligga still just nu, gör ondare då.
Denna Söndag var inte en bra dag pga värken jag har. Haft mkt ont idag, bara pga vår lilla promenad i lördags.
I middags när vi skulle äta kunde jag nästan inte ens hålla i besticken ordentligt, gjorde alltför ont i händerna, och senare under dagen idag har det gjort ondare i just händerna, det har jag inte kännt förut faktiskt. Att jag har haft ont där alltså. Alla leder är så himmla stela. Usch.
Blir inte bättre av gnälliga familjemedlemmar som stressar upp en.. Nåja. Jag hoppas att morgondagen blir bättre iallafall.
Gjorde inte så mkt på söndagen, John o nicke hämtade våra möbler till balkongen på eftermiddagen, och det blir nog superbra när man får dit lite fina sommarblommor också.
Senare under eftermiddagen var vi till Johns mamma som fyller år idag måndag. Grattis till henne! ... Men ja vi gratulerade henne då på söndagen istället. Fick smörgåstårta där, mmmm :-D

Just d innan vi åkte dit så svängde vi förbi mina föräldrar och hämtade en bänk jag fick av mamma som också ska va på balkongen, en gammal bänk som hon fick när hon var tonåring. Gjord av nån gubbe i från Fagersta. Kul att veta sånnt.
Nåja, som sagt blir nog bra på balkongen sen när man får mer årdning med blommor.

När vi kom hem från "farmor" blev de duschning av barnen och sen fick de hoppa i säng på en gång. Det tog dock väldans tid innan jossan somnade, kl va närmare 22 ikväll. Jisses va hon stretade emot, ville INTE sova. Amanda somnade iaf innan halv 9. Hon somnade själv i sin säng, hon var supertrött. Hann inte ens öppna böckerna hon fick att titta i. Då är man trött. Sötisen där.

Imorrn är det dagis igen o jobb för mig. John är sjukskriven åtminstånde denna veckan till. Nu borde jag försöka sova igen så man får några timmars sömn. *Suck*.

TIps på hur man kan göra om man inte kan sova?

Surt barn.....

Hej hå...
Japp idag hade vi verkligen ett surt barn...... av den lite större modellen. Jisses, jag fasar för tonårstiden om hon kan visa sånna aggresioner nu när hon endast är 5 år. Mammamia!
Ingenting ville hon idag. Vi skulle ut och cykla på eftermiddagen, de var bara gnäll och tjaffs hela tiden och hon gick hällre av cykeln och ledde den än satt på den och cyklade. Hon vägrade tillsist att cykla så stackars John fick ju lov att bära cykeln hem, och det var en bra bit från där vi var.
Hon lugnade dock ner sig en stund när vi träffade på ett par vänner till oss som vi stannade och snackade skit med ett tag.  Ja sen när vi var på väg igen börjades det igen. Usch. Verkligen inget roligt alls med sådana här dagar.
Det som var så fint väder och sommarvarmt också.

Hoppas verkligen hon är på bättre humör idag Söndag. Då har vi ett par saker att göra. Men jag tror hon var på så dåligt humör för att hon somnade så sent på fredagkvällen. Då brukar hon få dåliga dagar sen dagen efter.

Imorrn ska vi iaf först ta de lungt på förmiddan, sen rensa på balkongen för att vi ska hämta lite nya balkongmöbler att ha där, köper en liten soffa, 2 stolar + ett bort för 300 kr imorgon.
John ska få hjälp av nicke med att hämta möblerna o så slipper vi då åka till munktorp och hämta en kärra till bilen. Tack nicke!! Jag o barnen är kvar hos s under tiden och "leker". :)

Efter det ska vi käka med dom, och sen måste vi till min mamma för att hämta en trä bänk vi skulle få som även den ska vara på balkongen. Blir mkt saker där.. men härligt att få det lite finare där ute.
Därefter måste vi åka till Johns föräldrar för att fira hans mamma som fyller år (på måndag), inget jämt årtal dock så det är skönt, då slipper man anstränga sig jättemkt för att hitta på nån bra present. Gillar inte att leta presenter.

Min mormor fyller även år nu i veckan, men där vet jag iaf vad som ska inhandlas som present. :)

Nej nu dunkar det i huvudet alldeles för mkt så jag borde ta och krypa ner i sängen nu.
Har varit hemma ikväll för att jag hade sånn värk i kroppen också, jag skulle nämligen egentligen ha varit på tjejkväll på lördagkvällen hos annie. Så tråkigt med denna värk, hoppas jag får nån bra medicin utskriven nu i veckan så jag kan "leva som vanligt" igen.

Godnatt godnatt... (blev förresten inga bra bilder under lördagen, får ta lite mer foton ute imorgon).

kramis

Asch

Asch då. Jag vann ej tävlingen denna gång hos Nikita, där kunde man vinna ett presentkort värt 200:- hos Elvis - Elina, dock har hon en ny tävling i bloggen o den tänker jag vara med på.
Gillar tävlingar där man kan vinna något som är bra, som mina barn har nytta av. 
Imorgon ska jag ta och gå in och anmäla mig för tävlingen. :)

Nu är det natt och jag ska ta och göra mig redo för att sova några timmar. Har värk i kroppen (fibron), sen r jag trött som attans, blir det ju även av värken, men dagen har varit lång också.
Var ju på planksteks kväll med några grannar och det var gott och trevligt, drack en stark cider till det, barnen var inte med så då passade jag på. John tog en vanlig loka eftersom han körde.
Rätt trevliga grannar är det, även om de är ganska mkt äldre än oss. Vi (jag & John) är runt 30 år och dom flesta grannarna är ca 40 bortåt 60 år och lite emellan där... men dem går att prata med ändå, de är inga gammla stofiler om man säger så.
Ett par har en grabb som går på samma dagis som mina barn gör, men de är ändå inte i samma ålder som oss.... men va gör det om man kan prata med varandra ändå?

Sova nu då, John bytte förresten nyss blöja på en liten jossan som vaknade och hade bajjat...... hm, hur man nu lyckas bajja i sömnen... hehe, men hon har somnat om igen iaf.

Hörs imorgon då ska jag fota lite vi ska ut iaf och njuta av den förhoppningsvis fina dagen! Kram

                                                

Tävling hos Nikita: Elvis-Elina presentkort 200:-


Jag tävlar om ett presentkort värt 200:- hos Elvis-elina i Nikitas blogg.
Tävla HÄR du med.

Perfekt!!

Hihi vi får en ny tvättmaskin IDAG redan!!
Skä hämta den senare i eftermiddag, wwwiiihhhooo!!!!!!!!!!!
Och inte vilken tvättmaskin som hälst fick vi heller, utan en supermaskin, för 7200 kr(!!) Av ett kännt märke!! Perfekt!!!!!!!!
Dock blir de att vi måste lägga ut lite slantar för att försäkra denna i ytterligare 5 år, när det är en så pass bra maskin är det riskabelt att inte försäkra den. Men helt ok ändå.

Slapp lägga pengar imellan iaf för att få en bättre maskin, de fick vi ändå tack vare försäkringsbolaget! =))
Anledningen var att de inte hade någon annan hemma, å inte oss emot! Hihi. =) 
Fick en Whirlpool och dem är bra. Helt ok lixom!

Skönt att vi slipper vänta länge på att få en tvättmaskin iaf. Bra jobbat av stället vi köpte den på, dem ska ha all heder!!!!!!
Dagens ros till dom!! :-D

Det lönar sig att ta garantier på varor man köper!

Ny maskin.

Hej hopp igen... dagarna rinner iväg, har lixom inte tid att blogga, typ. :)
Gör det när jag kommer ihåg hoppas ni läser ändå.

Fick veta att vi får en ny tvättmaskin idag. Våran är nämligen trasig. Den strejkar.
Har bara haft den i 2 år, köpt -07 alltså. Inte gammal, dock ett udda märke men dem ska väl inte gå sönder
så fort pga det, den har iaf funkat bra när den ville det.
Kontaktade iaf stället där vi köpte maskinen och så, vi hade iaf 5 års garanti på denna gammla, så de var ju bra.
Iaf så skulle de kolla upp allt ang vår tvättmaskin sen ringa tillbaks. När dem ringde tillbaks visade det sig att de inte hade några reservdelar kvar till den sorts maskin som vi har. Happ. Nu då, tänkte vi?
Dom hörde av sig igen och berättade att vi skulle få en ny maskin likvärdig den vi haft.
Jag hoppas den komemr att ha samma tvättprogram och så också. Det lustiga är att man fick inte lägga pengar emellan för att få en annan dyrare, tex lägga till 1000 kr för att få en man själv ville. Tycker jag är konstigt att man inte fick.
Jaja men nu hoppas jag vi får den fortare än när dem sa för de skulle ta ca 18 dagar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jisses hur ska vi klara oss utan maskin så länge???? Finns visserligen gemensam tvättstuga här, men som idag när vi var ner dit för att boka tid så fanns det inte några lediga längre! Förrens nästa vecka då. Men tillslut fick vi en tid imorron kl 10 iaf, så de får J ta då för jag jobbar ju då.  Ska gå ner imorrn igen sen och kolla om nån lämnat återbud för nån tid i helgen, behöver tvätta mer än 4 maskiner. Har berg med lakarn osv. Dumma tvättmaskin att lägga av nu!! F*N.
Man är beroende av en tvättmaskin när man har småbarn under 6 år, JAG skulle iaf inte klara mig utan en egen!
Ja hoppas som sagt dem fixar fram en fortare till oss. Suck!

I måndags, igår... var john och tog bort gipset hos sjukgymnast i Köping.Troligen kommer han få lov att vara sjukskriven en vecka till efter denna veckan. Fingret är inte bra. Han har övningar han ska göra några ggr / dag så han får väl se till att göra dem då så fingret blir någorlunda bra iaf. Han kommer dock ha problem hela livet med det fingret.
Knogen ser inte bra ut på lillfingret. Hoppas han nu har lärt sig att man ska inte slå hårt i betångväggar...... med flit!

Ny vagn har vi iaf fått tag på. Köpte en för 400:- från några i stan. Den var fin, marinblå och vit, brio sitty blev det.
En enkel sittvagn, mer beöver vi inte till jossan längre.
Har vår andra vagn ute på blocket för 800 kr, hoppas på att få den såld den är bara ivägen iaf. En Carena vagn är det den har varit superbra faktiskt, är ju brio som gör dem vagnarna också har jag hört.
Det som är bra med vår nya sittvagn är att man kan köpa nytt tyg.. klädsel till vagnen, och få ngt coolt med figurer eller så, kostar inte alltför många hundralappar heller har jag sett. Det ska jag göra nån gång sen. Ska fixa en suflett också till sittvagnen, kan va bra att ha när de blåser lite kalla vindar och så. Finns ju att köpa som tillbehör till de vagnarna.
Tror jag är nöjd med den faktiskt. :-)


Hoppsan då!!

Hej .

Torsdag. Veckan redan snart slut, känns som om jag inte har hunnit plugga någonting inför mitt "nya" jobb på måndag.
Ska bli superskoj! Längtar till att få köra igång och komma igång, samt lära mig allt det nya. =))
Tjäna en massa pengar. Hihi! =)))

Nåja. Idag då, jo har varit och lämnat in min crecent cykel på service. Ev behövs framdäcket bytas ut, det blev vint och snett när cykeln blåste omkull nu i vinter när den stog ute och det var snöstorm.
Däcken var platta så det skulle dem fixa + serva upp den så cykeln blir som ny igen. Härligt! Bra motion att cykla. =)

Iaf så väntas det snart mat här, fixar hamburgare idag. Sen ska vi nog inte göra så mkt mer idag, ev fixa en tvätttid i tvättstugan..., ikväll är det bostadsmöte för detta område så det ska John på eftersom han är med i styrelsen för hyresgästföreningen.

Imorgon ska vi åka till Uppsala och hämta hem en vagn. En begagnad brio sitty, sulky vagn från -06. Blir nog superbra när jag får fixa om den sen. Ska köpa ny sittdyna till den, har sett en sånn fin dyna på brios webbsida.
Sen ska jag fixa en sufflett också. Och ev nya hjul. Även fast hjulen är sånna punkteringsfria, men ja vi får se om det behövs. Kanske inte. Ska fixa ut vår vagn som vi har nu på annons. Ska göra rent den och fixa upp den först med.

Kommer bli bra med sittvagnen som vi ska köpa. Är glad för det!! Blev så glad när jag såg att det fanns så man kan köpa nya sitt dynor också, så får man välja färg och mönster. =) Super bra!

Näh nu e det mat här, ha det så gött! =)

"Lyssna på din kropp, säger Marie som idag sitter i rullstol"

Hej hej.

Idag är en vän till mig, Marie, med i alltombarn.se Där berättar hon om hur det är att vara tvåbarnsmamma och samtidigt rullstolsburen med kronisk foglossning, ryggproblem och fibromyalgi.
Hon vill att alla gravida ska lyssna till sin kropp, om det blir problem under graviditeten. Det var pga att Marie inte lyssnade på sin kropp som hon idag sitter i rullstol.

Läs mer här; http://www.alltombarn.se/foraldraliv/jag-fick-kronisk-foglossning-1.24056

Letar och letar

Hej hej Onsdag!
Onsdagen har varit slö. Jag och John har hunnit vila båda två, vi är sega båda två nu och har  varit det hela dagen. Usch.

Amanda vaknade före kl 6 i morse så det har kanske sin förklaring till segisdagen... Nu under eftermiddagen och kvällen var Amanda så trött så hon fick ont i sina ben igen. Brukar hon få när hon blir övertrött. Ungefär som växtvärk antar jag. Men iaf så har hon nyss somnat i sin renbäddade (rena lakarn) säng, jag satt inne hos henne och strök henne på ryggen så hon skulle lugna ner sig, tror hon slocknade på 5 minuter.
Innan dess så fick dem mat och så duschade vi av dem lite snabbt, jossan hade kladdat ner sig när hon åt så det var bara att slänga in dem i duschen. Amanda längtar till nästa vecka då john blir av med sitt gips så att han kan bada med dem i badkaret. De senaste 4 veckor har de fått bada själva, ja när någon av oss varit inne i badrummet såklart. =)

Ja angående rubriken.... Jag letar efter LCHF recept på nätet och har faktiskt hittat en del. Ska ta och skriva lite matlistor till oss av det jag hittat. Men jag letar vidare, man kan aldrig få nog av recept på olika slags mat/bröd mm.
Finns även vegetariska recept med LCHF dieten. Mkt varieranda faktiskt.

Så om du har bra sidor på nätet med dessa recept eller om du skrivit recept själv är jag tacksam för tips. =)

Nå.. vad har jag gjort idag??

Hej hej.
Ja vad har jag gjort idag??? Inte så mkt. =)
Fast vi har alla hjälpts åt till att rensa en skrubb vi har, typ en "walk in closet". Men nu kommer den att agera mitt kontor!
När min röst är bättre kommer jag att börja jobba igen, med en bättre lön, och hemmifrån!! Perfekt! Jobbar 6 tim / dag. Ganska lagom att börja med efter en sjukskrivning. Jag är fortfarande inte bättre, men jag får nog lära mig att stå ut med min hemska smärta som förflyttar sig i kroppen min. Jag är fortfarande "under utredning" så jag är inte helt klar med mina besök hos doktorn ändå.

Jag har iaf fått konstaterat att jag har fibromyalgi, så den smärtan kommer jag nog få leva med. Men sen är det ju då den där sänkan som är för hög på proverna. Så det är något som inte är som det ska också. Och det ska dem kolla upp med fler prover och besök på olika ställen. Suck.
Doktorn ska ringa nån gång nu i denna veckan, så får vi se när nästa besök blir. Uvi'n är borta iaf och det är ju skönt. Men som sagt sänkan är hög ändå fast uvi'n är borta.
Undrar om sänkan kan bli för hög för a tt man har en vattencysta?? Jag har ju det, på en äggstock. Ska på besök på gyn om 2 veckor, så då ska de kolla om dem ska ta bort den eller hur de ska göra. Har haft värk i magen och så till o från med. Men annars stör det inte så mkt, men jag vet ju inte om man kan få hög sänka av det?

Nog nu med att klaga... hehe, värken är inte så hemsk just idag och det är skönt, så förutom att jag e förkyld nu då och har ont i halsen, (det bor en tupp där känns det som) mår jag väl rätt bra idag. =)

Ja ja jag vet inte vad jag ville med inlägget egentligen, bara skriva av mig lite antar jag. =)

Men hoppas ni andra mår bra idag också!!!!!!!

Många kramar!

LCHF

LCHF dieten?? Någon som testat det??
En vän på facebook har testat, och har gått ner ca 6 kg på en vecka med den dieten!!! Hur e det möjligt???? Men det låter väldans lockande. Funderar på att testa, men är de så himmla nyttigt egentligen!!??
LCHF = Low carb high fat. Ta bort nästan alla kolhydrater och lägg till mer fett istället.. Vännen till mig har rasat i vikt, under en veckas tid bara. Men mår man bra av det? Dieten alltså... Funderar så det knakar.
Det är kanske en bra grej att börja med så man tappar kilona man vill förlora i början.. så man kommer igång så att säga. Behöver iaf gå ner ganska många kilon, satsar på att ha tappat ett antal storlekar till min 30 årsdag i sommar. =)
Men vilken metod ska man satsa på??? Tips emottages tacksamt!!!!!!! =)

Slappe söndag..

Har en slappe söndag idag, hela familjen. Har bara latat oss idag, dock har vi diskat undan från igår och så tvättar jag lite också just nu. Skönt att ta igen sig lite. Är lite förkyld också, fast eg vet jag inte om det är förkyldning eller pollen. Är ju pollenallergisk så det kan ju va så.
Hade iaf besök igår av makens föräldrar och hans syster och hennes man.
Vi åt god mat och spelade spel. Hade trevligt!

Nu ska vi ta oss ut tror jag. Ha de gott.

Hälsningar

                

Påsk shoppat

Idag har vi påsk shoppat. Hehe.
Vi började dagen med frukost i köket, alla samtidigt! Rekord. Och mitt i det så ringde min farmor och pratade på i ca 15 minuter om saker jag inte vet någonting om, som hon får ta med min pappa.... och så blev  hon sur föratt jag inte kunde köpa byxor till henne när vi åkte in till stan idag... *hm* Jag vet inte vad hon vill ha för byxor, och jag känner inte till några bra tantaffärer som hon brukar handla på. Dessutom hade vi inte alls tänkt att åka på sånna affärer när vi hade barnen med, brukar inte gå så bra att gå i klädaffärer med två små barn som inte alls gillar affärer... Iaf så sa jag till farmor att nej det kan jag inte göra iaf inte idag, och de är bättre hon gör det tillsammans med pappa som vet var hon vill handla nånstans. Ah min gammla farmor är lite glömsk och så nuförtiden, så hon frågade på nytt om jag inte kunde köpa byxor till henne, å så va karusellen igång igen, + diverse andra saker som hon tog upp 2 ggr till. De räcker om jag svarar ja eller nej typ i samtalet iaf, hon är nöjd om nån lyssnar, oftast iaf.
Men men, man kan inte klandra de gammla, man blir kanske så själv i den åldern (snart 88 år).

Iallafall så kom vi iväg sen och det blev en hel del som vi tänkt och en del som vi inte tänkt... Bla en Softshell jacka till mig, skor till John på ÖB (ja faktiskt ett par bra skor), och en trehjuling till jossan.
Den vi hade som Amanda cyklade på är förstor för jossan, alldeles för stor. Hon är mindre än vad Amanda var i samma ålder. Iaf så hittade vi en bra cykel på Barnenshus i stan så vi slog till. Det var även en sån styr stång bakpå på den trehjulingen med i priset så det gillade vi. :-)
Josefine kan ju inte trampa ordentligt ännu så de blir nog bra, kan vi ut och cykla med båda barnen (om vi går då).
Vi kollade även på en sittvagn till jossan på barnens hus och såg en som vi nog tänker slå till och köpa. En röd brio sittvagn blir det. Fanns rosa också men njäe, röd passar bättre. Eller ska vi ha en rosa vagn???

Jaja, iaf så åkte vi sen till Ica Maxi och handlade påskmat till imorgon. Vi ångrade oss och köpte färdiga köttbullar, vi kännde att vi varken hade ork eller skulle ha tid att laga det imorgon. Även om hemmagjorda köttbullar är godast.
Sen blev de fläskfilé också som vi också ska ha imorgon. Blir nog en god påsk middag! :-) Ja jag får ju inte glömma sillen och äggen. Påskmusten också såklart! Hehe. Sillen hoppar jag dock över själv, den är inte en favorit.

Nu är J i duschen sen ska vi nog ta och slappa framför tv'n och sen sova. Kanske blir en stund vid datan igen innan man lägger sig, brukar ju alltid bli så av nån konstig anledning. :-)

Nu har jag skrivit ett långt inlägg igen, det är jag bra på. *S* Kanske borde börja lägga in lite mer bilder och så också eller vad sägs? Jag har varit lat med det faktiskt och inte har jag orkat fixat designen än heller. Nån som vill hjälpa mig med designen?? Inte för att jag inte kan utan för att jag har ont om tid och är lat. Haha! :-)

Ha en bra kväller och glad påsk!!!

Sent... Och, har du en sittvagn över??

Hehe, sen bloggning igen, jaja det är ju nu jag har tid. *S* Nä men kommer alltid på att jag ska blogga lite när jag precis ska sova typ. O ja jag har sena vanor. Lägger mig sällan eller aldrig före kl 24. Är en riktig nattuggla. :)

Iaf såg nyss att påskkärringarna som flyger till blåkulla har bra vägvisare iaf, månen lyser så klart så dem lär ju se  vart dem ska iallafall, jag skippade kvasten i år! ;-) Har för ont i mina leder för att flyga. *skoja*

Har kikat runt lite på nätet efter en ny eller inte ny, utan en bättre begagnad vagn till jossan. Är ute efter en vanlig sittvagn typ. Modell brio sitty, eller brio race. Årsmodell spelar ingen roll. Bara den är i fint skick. Använder typ bara vagnen när vi går till dagis och så, och ev promenader. :-) Men numera vill hon ju gå själv lilla stumpan. Vill inte göra mig av med vagn helt ännu, så vi tänkte sälja vår vagn som vi har och skaffa en sittvagn istället då. Hon sover inte i vagnen längre heller, inte så som hon gjorde när hon var liten iallafall, att man kunde ställa ut henne för att sova i en timma eller så det går inte alls nuförtiden. Men hon är ju iaf 2,5 år så det är ju inte alla ungar som vill sova middagar längre då.
Men men, läser du här och har en lite mindre sittvagn över eller så, kontakta mig gärna. :-)

Nu ska jag sussa... lade nyligen jossan i sin säng igen då hon vaknade, men hon somnade om fort iaf när jag killade henne på armen. Hoppas hon sover hela natten nu.

Natti natti.


Länge sen igen, och inlines.

Länge sen jag skrev något här, dagarna rullar bara på. Speciellt när man har sjuka barn hemma som v i har just nu.
Fast just idag var dem feberfria iallafall. Eller Amandas temp låg på 37.7 så det är nästan feberfritt iaf om man jämför med att hon hade 40.2 i förrgår. Jossan är mer förkyld än vad Amanda är, så de blir hemma hela denna veckan iaf.
Tur i oturen att de ej blev nån fjällenresa för oss nu i påsk då.
Hade ju tänkt åka upp till stugan men john har ju gipsad arm så då är det inte så skoj att va där och inte kunna göra nånting med alla samtidigt. Som man vill göra där. Åka skoter, skidor och sånnt.
Vädret som ska vara där ser väl heller inte bra ut egentligen, regn o grått, och plussgrader. Men på fredag skulle det visst va fint iaf så vi får hoppas att dem som åker upp dit får en underbar långfredag på fjället utan oss.

Idag var John till jobbet en sväng igen. Sen efter det så träffade han en som vi köpte begagnade inlines av, till Amanda!
50 spänn för ett par barninlines. Perfekt pris. Dem var lite repiga frampå vid tårna, men det lät säkert bli mer repor.
Fattas bara knäskydd och armbågs skydd så kan hon testa att åka utomhus också. Hjälm har hon redan.
Handledsskydd ska man ju inte använda om man åker inlines det blir nästan farligare enligt läkarna då man kan bryta handleden om man sätter ner händerna först, så dem hoppar vi över faktiskt.
Vi tänkte köpa inlines tidigare, men så blev det inte av o så kollade jag runt lite på internet och hittade dessa för billig penning så vi slog till iaf. Kul för Amanda, och bra att hon får träna balansen så kanske hon kan det mer sen i vinter igen när hon ska åka riktiga skridskor igen.
Hon provade dem här inne (plastmatta golv så ingen fara för repor).... Det gick riktigt bra faktiskt, hon va lite skeptisk i början men sen ville hon typ sova med dom på sig inatt också, hehe.
Jossan härmade henne och gjorde samma som storasyster gjorde fast utan inlines såklart. Hon fick dock prova att sätta på sig inlines'en en pluttestund, men dem är ju som båtar på hennes fötter så det går ju inte att hon ska testa att åka.
Vi sa att hon fick vänta något år till och då blev hon glad och ropade: JJjjaaaaaaa!!!!! Hehe, lillpluttan där! :)

Annars så har vi tagit det lungt idag onsdag.. (igår med tanke på att kl är över midnatt)!

Imorrn ska vi städa sen bada barnen och byta sängkläder i sängarna. Får besök på påskafton, på långfredag ska vi storhandla lite mat och köpa vårskor till småtjejorna. Ska kolla efter en softshell jacka till mig också. Vill gärna ha en sånn, bra jacka att bara slänga på sig när man knallar iväg till dagis med barnen.
Det är ju även marknad i stan vid mälaren, är det fint väder kanske vi kikar förbi där en sväng också. 

Nu är det sovdags här. Kramis. OCH GLAD PÅSK!!!!!!!!!!!

Vad ska man våga äta???

Hjälp säger jag bara. Jag är skeptisk nu till nästan all mat. Allt pga glas. Vad ska man våga laga för mat utan att riskera få glasbitar i  munnen och kanske i halsen??? Nu har det hittats i falukorv och även köttfärs också, står på aftonbladet idag. Jag tycker det är jobbigt faktiskt. Vågar man låta barnen äta, hemma och på förskolan?
Känns hemskt att man inte är där som förälder om dem skulle råka få i sig någon glasbit. Som kanske inte upptäcks i tid. Jag är faktiskt orolig på riktigt. Vem eller vad kan göra så här mot alla som vill äta vanlig mat???
Sånna djurrättsaktivister eller vad då???????????????????????????? Fattar inte alls varför man  vill skada människor så, för det är ju allmänheten som faktiskt kan sada sig om man sväljer en glasbit.
Jag tycker detta ska vara prio 1 att ta reda på orsaken till deta så att något kan göras åt det, nu när det är i flera maträtter än kyckling. (Det var även i pytt i panna också), läs här; http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4810931.ab

Hemskt, kyckling kunde man ju enkelt solla bort.. men om det blir i mer olika varor... ja va ska man äta då?

Fler som är irriterade och lite förskräckta nästan???

Favoriter.

Mina favoriter är uppdaterade. Länkarna på datorn alltså...
Har lagt till denna sidan där: http://www.filur.se/ En enligt mig mkt bra sida med articklar för barn. Finns även mammakläder och mkt annat. Jag ska iallafall ta och beställa några badkritor därifrån. Som jag har letat efter badkritor i olika leksaksaffärer och andra ställen. Nu hittade jag äntligen dem!! Blir skoj för barnen att ha i badkaret, rita på sig själv eller väggen och det går enkelt bort också. Perfekt. Jag hade sådana när jag var liten. =))

Onsdag.

Onsdag.

Redan mittwosche. =) Onsdag alltså... ja dagarna går fort och fint väder är det ute idag med, helt underbart.
Ska kika in på intersport här senare när alla är hemma för att se om dem har något allvädersställ för jossan. Amanda har fått ett redan, byxa och jacka som tål både vatten och vind. Overaller är lite för varmt på dagarna nu.

Oj nu kom dem hem, återkommer senare då. =)

RSS 2.0